Целта е да се провокират артистичните заложби и умения на децата и на младежите като им се даде възможност да допринесат за украсяването на централната градска част, както и да формира у тях нагласи за опазване на публичната собственост чрез възпитаването им в дух на уважение към общественото имущество.

В инициативата се включиха малчуганите от детските градини и учениците от училищата в Мездра, Зверино и Моравица, както и децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Под формата на изложба на открито под наслов „Писан, шарен Великден“ пъстрите великденски яйца бяха позиционирани в зелените площи на градския площад „България“.

Поздрав към всички отправиха вокална група „Детски свят“ с ръководител Анета Петкова, групата за художествено слово с ръководител Лилия Христова и мажоретките към Центъра за подкрепа за личностно развитие.

Всички участници в инициативата получиха тематични брошури от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН), която е закупила изкуствените яйца, а Община Мездра подари на творческите екипи по една пролетно декорирана торта.