Празничната програма включваше спектакълът „Пъстър детски карнавал” на възпитаници на местните детски градини „Слънчице“, „Роза“, „Детелина“ и „Мир“. Облечени като любимите им приказни герои те зарадваха своите родители и публиката с песни, танци и стихотворения.

Голямата изненада за малчуганите беше атракцията „Танцът на пеперудите“ на професионалните артисти на кокили от столичната трупа „Канетикс“ на „жената каучук“ Сирма Добрева.

Наред с песните, танците и игрите, за децата имаше ателиета за приложни изкуства, където можеха да рисуват и да правят сувенири.

В програмата по случай специалния ден в Археологическия комплекс „Калето“ в града учениците от Пътуващ театър „Малки таланти” при ИОУ „Св. св. Кирил и Методий”, с ръководител Глория Николова, представиха своя спектакъл „В света на доброто”.

За втора поредна година в Деня на детето гостуваха от Шахматен клуб „Асеневци“ - Велико Търново, като част от своето Национално турне. Многократните шампиони по шах на България Даян Нинов и Доника Шивачева изнесоха открит урок по шахмат за начинаещи, съчетан с отборни игри.

Всички участници получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс и подаръци - шахматни комплекти, раници, тематични книги и сувенири (химикалки, ключодържатели, стикери и др.)

Да усмихнем децата в техния празничен ден! Честит празник на всички малчугани от екипа на MediaNews!