Последното бебе, родило се в мездренската болница през 2022 г., също е момченце и носи името Самуил. Той е проплакал на 29 декември, тежи 3 кг и 800 гр. и е висок 52 см. Това е трето раждане за 29-годишната Цветинка Йотова от Брусен.

През миналата година в мездренската болница са се родили 76 бебета – 39 от тях са момичета, а останалите 37 – момчета, съобщи за MediaNews старшата акушерка Елена Шифелбайн.

Началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в мездренското болница – д-р Владимир Цеков, определи изминалата година като трудна и недотам задоволителна, поради намаляващия брой раждания. Това, от своя страна, води до по-голяма отговорност на екипа, за да може всяко раждане да завърши с щастлив край.

„Не сме имали никакви инциденти. Справихме се с всичко“, каза още д-р Цеков и пожела: „Три са нещата: да сме здрави, да сме живи и да имаме късмет. Другото ще го направим“.

Родените през 2022 година са с 37 по-малко от предходната 2021 година, когато в отделението са се родили 113 бебета – 63 момчета и 50 момичета.