Децата ще обогатят своите знания за пчелните семейства, как пчелите събират нектар и какви грижи трябва да се полагат за тях, за да се съхрани равновесието в природата. Ще научат много интересни факти за тези малки и работливи насекоми.

Инициативата е свързана с грижа за нашето бъдещето – децата. На първо място това е тяхното здраве, а след това е грижата за околната среда. Целта е първокласниците да се запознаят с вълшебния свят на пчелите по интересен и образователен начин и да се срещнат с тях и техните пазители – пчеларите.

Готови за нови подвизи, нашите любознателни деца с огромно удоволствие ще се включат в това предизвикателство – комплекти за рисуване по номера. Това е нов вид творчество, който привлича все повече любители на изобразителното изкуство.

© Община Берковица

Образователните институции в Община Берковица са в готовност за началото на новата учебна година.

Сградите на учебните заведения са приведени в съответствия с нормативните изисквания относно материално-техническата база, като се осигурява за учениците безопасна и съвременна образователна среда. Ремонтирана е спортната площадка във Второ ОУ „Христо Смирненски“ – Берковица. Тя е по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2026 г. по МОДУЛ 3 „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“, Дейност II “Основен ремонт на съществуваща спортна площадка“.

Още три училища от Община Берковица ще обновят спортните си бази в периода 2024-2027 година, след като бяха одобрени по програма, финансирана от МОН, за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища.

Нови спортни площадки ще бъдат изградени в:

Лесотехническа професионална гимназия с площ от 606 кв. м. на стойност 122 000 лв.

Четвърто ОУ “Георги С. Раковски” с площ от 720 кв. м. на спортната площадка на стойност 144 000 лв.

Основен ремонт на съществуващия физкултурен салон предстои да започне в Трето ОУ „Иван Вазов“ – Берковица.

Първият учебен ден ще започне в 9:00 часа на 16 септември, като по традиция тържествата ще бъдат уважени от представители на общинското ръководство.