Шест медала спечелиха представителите на СТМК - Враца в първия кръг от Държавния шампионат по автомоделизъм за радио управляеми модели с висока проходимост (off road), който се проведе на пистата "Стелди Еър" в гр. Банкя. В състезанието взеха участие 43-ма пилоти от 5 спортно-технически моделни клуба от страната. Организатори бяха БФАМС и Спортен клуб Асоциация на моделистите - София.

Врачанският Спортно-технически моделен клуб се включи в надпреварата с 8 пилоти: Марио Вутов в клас 1/8 нитро, Дамян Петров в клас 1/5, Самуил Кулев в клас 1/10 електро, Борис Иванов и Боби Иванов в клас 1/10 и 1/8 тръги, Кирил Войнишки в клас 1/8 бъги, Емил Кръстев в класове 1/8 нитро и електро и Григор Стоичков в клас 1/8 тръги нитро.

В клас 1/8 Електро бъги победи Кристиян Костадинов от Кинетик - Русе, втори е Марио Вутов от СТМК - Враца, а трети - Росен Петров от Кинетик - Русе. Другите двама представители на СТМК - Враца в този клас - Емил Кръстев и Боби Иванов, заеха съответно четвърто и шесто място.

В клас 1/8 Електро тръги пръв финишира Ясен Толев от Асоциация на моделистите - София.

В клас 1/8 Бъги нитро при голяма конкуренция златния медал завоюва Марио Вутов от СТМК - Враца.

В клас 1/8 Тръги нитро Григор Стоичков и Боби Иванов от СТМК - Враца завоюваха съответно златно и бронзови отличия.

В клас 1/10 Електро бъги Самуил Кулев от СТМК - Враца зае трето място, победител е Кристиян Костадинов от Кинетик - Русе.

В клас 1/5 з. м. с Дамян Петров от СТМК - Враца заслужи бронзов медал, втори е Станимир Станев, а първи - Емил Карамфилов, и двамата от отбора на домакините.

Съдии на първенството бяха Тихомир Илчев и Иванчо Ганчев от БФАМС и Станимир Станев от Асоциация на моделистите - София.

Следващото състезание ще се проведе на 4 юни в Пазарджик и ще бъде посветено на Деня на детето. Проявата се организира съвместно от Националния дворец на децата - София, БФАМС, Община Пазарджик и Спортен клуб Модел яхт клуб - Пазарджик.