Утре (14 май) ще се играят пет срещи от 28-ия кръг на първенството по футбол в „Б” група. Последният в таблицата Локомотив (Мездра) гостува на застрашения от изпадане Спартак (Плевен). Двубоят в града на Панорамата от 18:00 часа в събота.

Три кръга преди края на шампионата мездренци са на последното, 16-то място с актив от 20 точки, колкото има и 15-ия Септември (Симитли). Домакините от Спартак са 13-и с 31 пункта.

Очаква се за предстоящото гостуване в състава на „железничарите” да се завърнат няколко основни футболисти. След изтърпени контузии в групата за мача ще намерят място Петър Златинов, Златко Бонев, Николай Кръстев и Емил Петров, както и наказаният Стоян Георгиев, който изтърпя наказанието си от една среща.

„Надявам се да се представим достойно в оставащите три мача до края на първенството, за да защитим преди всичко клубната си чест”, коментира преди гостуването на Спартак Андриян Димитров, администратор на Локо (Мездра). Срещу плевенчани ще гоним пълен успех. Предстоят ни двубои с дублиращите тимове на Литекс и Лудогорец, в които играят футболисти от първите им отбори. Затова трябва да доиграем мачовете си на ниво”.

Срещата в Плевен ще бъде ръководена от русенския рефер Ивелин Занев. Ще му помагат Мирослав Марков и Дарин Страхилов. Четвърти съдия е Петър Григоров, съдийски наблюдател - Иван Кюркчиев, а делегат на БФС - Делян Асенов, и тримата от София.