A. Ако показалецът е по-къс от безименния пръст, то вие сте: личност, която е приятна, харизматична, общителна; - личност, която е решителна, лесно се справя с проблемите, готова е да поема умерени рискове в името на успеха; - личност, която е съпричастна към проблемите и болките на другите.

B. Ако показалецът е по-дълъг от безименния пръст, то вие сте: - личност, която силно вярва в себе си, дори на моменти е толкова самоуверена, че е самодостатъчна; - личност, която не обича да прави първата крача, без значение дали става въпрос за интимната сфера или правенето на бизнес; - личност, която се дразни, когато я безпокоят за дреболии, но пък никога не отказва внимание или комплимент.

C. Ако показалецът и безименният пръст са еднакво дълги, то вие сте: - личност, която е добродушна, миролюбива и не обича конфликтите; - личност, която е подредена, организирана и с нея е повече от приятно да се работи; личност, която въпреки добронамереността си, носи скрито огънче в себе си, което не трябва да бъде закачано, че може да предизвика пожар.