Протестът е под наслов "Достоен труд - достойно заплащане" и ще се състои на лявото пътно платно на автомагистрала "Хемус" в посока Варна - София -непосредствено преди лява тунелна тръба на тунел "Топли дол".

Движението ще бъде затворено двупосочно.

Синдикатът настоява за увеличение на заплатите на работещите в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) с 20 процента с Бюджет 2024. Ръководството на синдикат "Пътно дело" - КНСБ и служителите на Агенция "Пътна инфраструктура" изпратиха декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, до министъра на финансите Асен Василев, както и до председателя на УС на АПИ инж. Ясен Йорданов, в която се посочва, че са необходими 17 088 409 лева, с които ще се увеличат работните заплати на 2417 служители в АПИ.

Увеличаването на заплатите ще бъде израз на професионалното признание към усилията и ангажимента на нашия трудов колектив, ще подкрепи мотивацията на служителите и ще способства за подобрение на общата работна атмосфера, пише в декларацията.

От синдиката заявяват в декларацията и своята готовност при непостигане на конкретни резултати на заявените искания да организират и проведат протестни и стачни действия в защита на своите достойни възнаграждения и условия на труд.


Източник: dnes.bg