© Община Видин

Разработеният проект отразява и настъпилата промяна в организацията по събиране и транспортиране на битовите отпадъци в Община Видин, след като от началото на годината работи новото Общинско предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство", което изцяло пое тези дейности. Също така се предлагат нови услуги в полза на гражданите, които са свързани с управлението на строителни и биооотпадъци и озеленяване.

С новата Наредба ще се създаде по-голяма яснота относно управлението на формираните отпадъци, регламентирането на тяхното изхвърляне, събирането им (включително разделното), транспортирането, оползотворяването и обезвреждането на твърди битови, строителни, биоотпадъци, опасни отпадъци от бита, масово разпространени отпадъци и отпадъци от черни и цветни метали. Заложени са и по-високи глоби за нарушителите, като административните нарушения и санкциите са съобразени с размера на сумите в Закона за управление на отпадъците.

Гражданите могат да подават предложения по проекта на наредбата до 10 април, в Центъра за административно обслужване в Община Видин, както и на имейл адрес: kmet@vidin.bg и sangelova@vidin.bg.