От Апелативна прокуратура - София съобщиха и за още трима водачи на МПС, за които съдът се е произнесъл с определения за транспортни престъпления. Подсъдимите Златко Иванов и Любомир Иванов са получили по десет месеца затвор и глоби по 250 лв., след като се признали за виновни за извършени от тях престъпления и се споразумели с държавното обвинение.

На 3 октомври в Роман Любомир Иванов управлявал собствения си лек автомобил "Сузуки“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,59 на хиляда. Наложеното наказание на Златко Иванов е за това, че на 28 юли тази година в Мездра управлявал лек автомобил "Опел“ без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство.

Димитър Димитров от село Люти брод ще изтърпява наказание от четиринадесет месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Той също се е признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил. През нощта на 17 срещу 18 октомври тази година, подсъдимият противозаконно отнел чужд лек автомобил "Фолксваген“, паркиран в гаража на неговия собственик. По-късно колата била изоставена между Люти брод и Черепиш.

Определенията на Районният съд в Мездра са окончателни и имат характер на влязла в сила присъда.