„Вярвам, че красотата на изрисуваните съоръжения дълго време ще радва хората“, каза Карел Крал, изпълнителен директор на ЧЕЗ България.

Първи в Северозапада откликнаха на инициатива в област Видин. Електрически табла в центъра на Видин се превърнаха в произведения на изкуството благодарение на таланта и ентусиазма на местни художници и с финансовата подкрепа на Община Видин.

ЧЕЗ Разпределение предостави на художничката Теодора Георгиева за изрисуване електрическите табла по две централни видински улици - ул. „Градинска" и ул. „Дондуков". Рисунките по ул. „Дондуков" са посветени на опазването на околната среда, а електрическите табла по ул. „Градинска", където се намира административната сграда на Симфониетата, са на музикална тема. Инициативата е в рамките на Фестивала на изкуствата „Дунавски вълни", организиран от Община Видин за девета, поредна година. По време на фестивала бяха изрисувани и други обекти в дунавския град, като материалите бяха осигурени от Общината.

Град Белоградчик се превърна в галерия на открито. Инициатива на община Белоградчик бе реализирана със съдействието на дружеството. Скучните разпределителни касети по улицата, водеща към прочутите Белоградчишки скали, вече привличаше туристите не само с величествените скали, но и с „усмихващите се” разпределителни табла по протежението й. Реализацията стартира през лятото на 2021 г. и ще продължи през 2022 г.

Пчели „кацнаха“ върху трафопост в Плевен. Художникът Павлин Методиев, по-познат под псевдонима PavArt, изрисува с графити стените на трафопост на ЧЕЗ на бул. „Христо Ботев“ в гр. Плевен. Идеята на творбата му е спасяването на пчелите, чиято популация в света все повече намалява.

Улиците на София стават все по-красиви, а разпределителните табла и трафопостовете се превръщат в любимо място за изява на млади художници.

Инициативата на ЧЕЗ „Цветни улици“ стартира през 2012 г. в сътрудничество със Столична община, като оттогава насам тя непрекъснато се разраства и набира все по-голяма популярност. Целта ѝ е да даде възможност на младите артисти да допринесат със своя талант и въображение за по-красив и приветлив облик на градовете, като едновременно с това отправят своето послание за отговорно отношение към елементите от градската среда и природата.

От дружеството гарантират безопасността при работата на художниците върху електроразпределителните касети