Приготвянето на храната се осъществява чрез кетъринг и се изразява в еднократно хранене, което включва - супа, основно ястие и хляб в съответствие с изискванията на националното законодателство и осигурява разнообразно седмично меню за балансирано хранене на целевата група, при спазване националните стандарти, норми и изисквания за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. Веднъж в седмицата се доставя и десерт. Стойността за единица продукт се увеличава от 3,20 лв. на 3,64 лв., считано от 01.07.2023 г.
Храната е в еднократни за употреба купички, изработени от материали, разрешени за контакт с храни.
Съгласно заложените дейности за изпълнение на проекта се реализират съпътстващи мерки, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие на крайните потребители на топъл обяд, съобразно индивидуалните им нужди.
Реализирането на Проекта допринася за максималното изпълнение на основната цел, респективно националната цел за намаляване броя на живеещите в бедност и подпомагане с храни като основно материално лишение на най–нуждаещите се лица.
Уведомяваме всички заинтересувани лица, че се набират допълнителни потребители на услугата.