Директорът на горското стопанство съобщи, че за охраната на горите в седемте общини отговарят 11 служители и броят им е недостатъчен. Лесничейството има отлично взаимодействие с полицията и благодарение на това неведнъж е пресичало бракониерска сеч.

"Въпреки това в някои райони, където има концентрация на хора от малцинствените общности, набезите са ежедневие и борбата за опазване на горите е много трудна", заяви Александров.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха, че в последните три дни в региона са засечени двама бракониери на дърва. В местността Долни бахчи край Лом е установен мъж на 28 години от крайдунавския град, който карал с кон и каруца дървета от вида слива, без контролна горска марка и превозен билет.

В село Смирненски в община Брусарци е заловен мъж на 27 години от село Черно поле в община Ружинци, който превозвал дърва от вида дъб с кон и каруца, без да има документи за тях. Срещу нарушителите е в ход разследване и предстои налагане на санкции, обявиха от полицейската дирекция.