© МРРБ

В нея участваха началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Кирил Габеров, заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, председателят и членовете на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ - инж. Йордан Вълчев, инж. Стоян Николов и инж. Венцислав Атанасов, представители на Националното тол управление и компанията, поддържаща тол системата.

Кирил Габеров посочи че е необходимо в спешен порядък да започне изработката на „пътна карта“, в която да бъдат ясно разписани дейностите и сроковете, което всяко едно ведомство трябва да предприеме и изпълни. „Приоритет в съвместната ни работа е бързото и адекватно реализиране на технологичните промени“, подчерта заместник-министърът на вътрешните работи Темелакиев.

Институциите се обединиха около необходимостта проектът да бъде реализиран в оперативен порядък. Идеята е цялостната система да обезпечи всички елементи по правоохранителната верига.

По време на срещата бе обсъден и контролът по републиканската пътна мрежа по отношение на максимално допустимата маса и натоварването на тежкотоварните превозни средства.