Общините, на чиято територия ще са биваците на походниците следва до 30.04.2017г. да представят в Областна администрация-Враца сценарии на програмите, които ще представят на походниците и гостите. В същия срок институциите, ангажирани с подготовката и провеждането на 71-вия НТП по пътя на Ботевата чета “Козлодуй – Околчица“ също трябва да представят своите план- сметки.

Участниците в работната среща приеха предложението на областния управител Момчил Младенов тази година по време на почивките на походниците, в определените за целта места, да бъдат организирани временни подкрепителни пунктове от кметове на населените места. В тези временни подкрепителни пунктове по преценка на кметовете местни търговци ще предлагат пакетирани храни, безалкохолни напитки и вода.

За осигуряване безопасността на походниците, в биваците ще бъде поставено осветление и ще бъдат охранявани от служители на ОД на МВР- Враца.

Предстои областният управител да възложи провеждане на процедура по събиране на оферти с обява по реда на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител с предмет „Благоустройствени дейности в Мемориален комплекс „Ботев път“ в общините Козлодуй,Мизия, Борован и Враца, както и избор на изпълнител за дейността по осигуряване прехраната на участниците в похода.