Установен е 26-годишен рецидивист от крайдунавския град, извършил през ноември кражба на вещи /2 бензинови моторни резачки, ел. миксер бъркалка, шлайф машина и алуминиева маса с пластмасов плот/ от стопанската постройка на жител на гр. Лом. Извършителят е направил пълни самопризнания, открити са и веществени доказателства.

Водач е задържан в полицейския арест на РУ Лом за шофиране след употреба на алкохол. На 15.12.2022 г. около 23,50 ч. в с. Дондуково служители на пътен контрол спрели за проверка лек автомобил „Опел Корса“ с монтанска регистрация, управляван от 56-годишен водач от ломското село Трайково. Проба с алкотест отчела 1,22 промила алкохол в издишания от водача въздух. На нарушителя е съставен акт по ЗДвП и образувано досъдебно производство.

Около 3 куб. дърва за огрев от различен дървесен вид без документи за произход са открити при проверки в имотите на трима жители в ломските села Дъбова махала, Якимово, Аспарухово и Сливовик. На нарушителите са съставени актове по Закона за горите. Образувани са преписки.