© МВР Монтана

В хода на операцията са разкрити 16 престъпления, свързани с конвенционалната престъпност. Задържани са 6 лица. Образувани са 9 преписки за закононарушения, които нямат отношение към изборния процес и 7 досъдебни производства. Извършени са проверки на 33 обекта - заложни къщи, фирми, офиса за бързи кредити, пунктове за черни и цветни метали и автоморги. При осъществения контрол на пътя са проверени 169 автомобила и 202 човека. Съставени са 39 акта за установени административни нарушения и 41 фиша по ЗДвП.

В резултат на проведената специализирана полицейска операция са намерени и иззети незаконно притежавана пушка, боеприпаси и насипен тютюн от частен имот в село Крива бара.

Служители на РУ Берковица са задържали 21-годишен берковски жител за притежание на наркотични вещества, като от жилището му са иззети 138 грама от така нар. „чай за пушене“.

При полицейски проверки в три хранителни магазина във Вършец и Лом са намерени и иззети тетрадки с имена на хора и парични суми срещу тях. Случаите са докладвани на Районна прокуратура – град Монтана.

© МВР Монтана

За притежание на наркотични вещества в РУ Монтана са задържани рецидивист от областния град и жител на ломското село Расово. При извършените лични обиски и претърсване на обитаваните от тях имоти са иззети общо 40,6 грама амфетамин и суха тревна маса канабис.

Трима водачи на леки автомобила и един товарен са задържани за управление под въздействието на наркотични вещества, като в единия лек автомобил са намерени 2,38 грама амфетамини. Лекият автомобил е иззет от органите на МВР.

Служители на РУ Монтана са разкрили грабеж, при който внук нанесъл побой на баба си в квартал „Кошарник“ и отнел от нея пари. Установен е жител на квартал „Огоста“, откраднал външно тяло на климатик, което предал в пункт за изкупуване на черни и цветни метали. Заловен е извършител на кражба на 3 000 лв, противозаконно отнети от частен дом в село Бързия, община Берковица. Разкрити са три кражби на мобилни телефони – в град Лом, град Монтана и село Габровница. В село Габровница е установен извършител, нанесъл повреди по оградата и стъклата на частен имот.

В Монтана и Вълчедръм са заловени два леки автомобила без платени застраховки „Гражданска отговорност“.

При съвместни проверки със служители на Държавно горско стопанство е установено незаконно съхранение на 2,5 куб.м. дърва за огрев в три частни имота в квартал „Изток“ в град Вършец и в село Габровница.