снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

В хода на предприетите действия полицейските служители са извършили претърсване на имот в Луковит, обитаван от 40-годишен мъж. На различни места в къщата е открита суха тревиста маса, с бруто тегло 63 грама, която при тестване с полеви наркотест е реагирала на канабис, а под матрак в спално помещение е открита и незаконно притежавана пушка-карабина. Иззети са и 36 боеприпаса с различен калибър.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Луковит, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

В Тетевен са проверени 4 МПС и 6 лица и за установено 1 нарушение на ЗДвП е съставена глоба с фиш.

В Ябланица полицаите са извършили проверка на 2 МПС и 6 лица и са съставили 1 акт и 2 глоби с фиш по ЗДвП.

Служители на РУ Троян през вчерашния ден са спрели за проверка 58 лица и 43 МПС и са съставили 1 акт по ЗБЛД, 3 акта по наредба 1 на община Троян и 11 глоби с фиш по ЗДвП.
Проверени са още 2 заложни къщи и 3 места за подслон, като няма констатирани нарушения.

В Ловеч полицаите са проверили 4 заложни къщи, 3 пункта за изкупуване на черни и цветни метали и 2 автоморги, обходили са 10 населени места, проверили са 15 МПС и 18 лица и са съставили 1 акт и 4 глоби с фиш по ЗДвП.

В Луковит в рамките на операцията, служители на местното районно управление съвместно със ЗЖУ Плевен са обходили 11 населени места, проверили са 112 лица и 72 МПС и за установени нарушения са съставили 3 акта и 10 глоби с фиш по ЗДвП и 7 акта по ЗБЛД.