След получени сигнали и извършени процесуално-следствени действия са разкрити 7 престъпления - незаконно присъединяване към ел. мрежата в частен дом в с. Лехчево, незаконно съхранение на 14 куб. метра дърва за огрев в 3 имота в с. Лехчево, с. Кобиляк и с. Мърчево.
От два частни дома в с. Лехчево са иззети 2 кг ситно нарязан тютюн и 720 къса цигари без акцизен бандерол, пистолет “БлоуСО 6”, 26 боеприпаси от различен калибър и метална кутия с прахообразно вещество с надпис „Барут”.

По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 234В, ал. 1, чл. 235, ал. 1, чл. 234, ал. 1 от НК. В хода на операцията са проверени 11 лица от криминалния контингент, издадени са 9 предупредителни протокола и разпореждане по ЗМВР.

При извършения контрол по безопасност на движението са проверени 168 МПС и 205 лица. Съставени 11 акта и 12 глоби с фиш по ЗДвП. Образувано е досъдебно производство по чл. 345, ал. 2 от НК за управление на АТВ без регистрационни табели от неправоспособен водач в гр. Бойчиновци.