© МВР Видин

На ситуираните три контролно-пропускателни пункта униформените са проверени 65 моторни превозни средства и 119 лица (13 от криминалния контингент), а за констатираните нарушения са съставени 9 акта и 10 фиша.

При съвместни проверки на три частни адреса полицейски и горски служители са установили дърва без контролна горска марка. На стопаните съставиха актове по Закона за горите, по случаите са заведени преписки.

При съвместни проверки със служители на НАП в два търговски обекта в кв. „Карловица“ е констатирано извършване на продажби при липса на фискално устройство. Данъчните инспектори са съставили актове, по случаите в РУ-Белоградчик са заведени две преписки.

Акцията имаше за цел и активна превенция спрямо лица, склонни да извършват престъпления и нарушения. В хода й полицейските служители са съставили 13 предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР.

Операцията е проведена по заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждането на министъра на вътрешните работи за активни действия по един от основните приоритети на МВР – повишаване на сигурността в населените места и по-ефективно противодействие на престъпността.

Специализираните полицейски операции в област Видин се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.