37-годишна криминално проявена от гр. Лом е задържана за 24 часа в полицейския арест на РУ Лом, след като извършила кражба на хранителни продукти на стойност 120 лв от магазин в крайдунавския град. Същия ден от магазина била извършена и втора кражба на хранителни продукти на стойност 50 лв. Извършителят – 51 г. от гр. Лом е разкрит, като възстановил паричната стойност на откраднатите продукти.

Двама криминално проявени от гр. Брусарци и с. Княжева махала, на 47 г. и 39 г., са задържани с полицейска заповед до 24 часа, след като вчера около 03,00 ч. след използване на сила проникнали в дома на жителка на село Киселево. По случая са разпитани очевидци и образувано бързо производство по чл. 170, ал. 2 от НК.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от РУ Лом установили 4-ма жители на гр. Лом, на 18 г., двама на 19 г. и на 22 г., извършители на кражба на общо 140 литра дизелово гориво от паркиран в гр. Лом товарен автомобил "МАН", собственост на видинска фирма. По случая са иззети 3 полиетиленови туби, с остатъци от течност с миризма на дизелово гориво, както и метална фуния, с остатъци от течност с характерната миризма на дизелово гориво. Намерен е и маркуч с механична помпа за гориво. Четиримата са дали подробни обяснения за извършените 2 кражби на гориво.

След проведено разследване са разкрити двама криминално проявени от гр. Лом, извършители на кражба на 7 метални профила от оградата на частен имот в крайдунавския град. Металните елементи са открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали и ще бъдат върнати на собственичката.

Газов пистолет за пирони за директен монтаж и лазарен нивелир са върнати на ломски жител, от чийто имот в процес на строеж били противозаконно отнети от 26-годишен рецидивист от гр. Лом. Той направил пълни самопризнания за извършената кражба.

Служители на Участък Брусарци разкрили кражба на телевизор LG 32 инча и тример от къщата на жителка на село Василовци. Откраднатите вещи са върнати на собственичката.

Два акта по Закона за акцизите и данъчните складове са съставени на жители на селата Княжева махала и Смирненски, в чиито домове били открити общо 0,6 кг насипен тютюн, без български акцизен бандерол. Акт по Закона за горите е съставен и на жителка на село Дондуково, в чийто имот са открити 0,5 куб. метра незаконна церова дървесина.