При извършената спецакция са намерени количества взрив и оръжия, достатъчни за реализирането на голям терористичен акт. Престъпната група е следена от няколко месеца. Петима души са арестувани. От тях един е криминално проявен. Има данни за опит за продажба на взривното вещество. От ГДБОП са обяснили, че с него е възможно да срине цял жилищен блок. По данни на Дирекцията за борба с организираната престъпност двама от задържаните са служители на оръжеен завод.

Главният секретар на МВР Георги Костов е акцентирал, че най-значима е спецакцията по залавяне на 80 кг чист хероин за 2,5 млн. лв. Разследването все още е в ход. На брифинга е съобщено, че органите на реда вече са иззели над половин тон хероин на територията на страната, над половин тон синтетични наркотици и близо 100 кг кокаин.

Двама българи с 82 кг хероин в колата си са били заловени в София при спецакция на български антимафиоти и спецслужбата за борба с наркотиците на САЩ - DEA. Мъжете са арестувани в петък. Хероинът е трябвало да бъде пласиран в Западна Европа. Изяснява се в коя точно страна е щял да бъде доставен. Засега мъжете са задържани за 24 часа по закона за МВР. Очаква се арестът им да бъде продължен за 72 часа, а прокуратурата да поиска постоянен арест.

От ГДБОП са съобщени данни, че в Бургас е задържан 53-годишният Денислав Христов в момент на продажба на 5.800 кг. екстази. За стоката си мъжът искал 43 000 лв. Предполага се, че той вземал наркотика от Турция, тъй като в началото на годината е имал 12 излизания до там. За пласирането на дрогата Христов може да получи от 3 до 12 г затвор. Срещу него вече има дело в Ямбол за контрабанда на голямо количество цигари без бандерол-обяснила на брифинга Арнаудова.

Третият случай, за който са съобщили от прокуратурата и ГДБОП, е за разбита банда, разпространявала оръжия. Групата от петима души е разбита в Старозагорско. В тях са намерени 14 пистолета, 6 пушки, 36 пресовки, 556 патрона, 71 детонатора и други видове оръжия, всичките нерегистрирани. Разследването продължава.