С кратка презентация преподавателят по музика Димо Филипов запозна присъстващите деца и техните родители с музикалните инструменти: китара, бас китара, тамбура, синтезатор, акордеон, тъпан, тарамбука, дудуче, блок флейта, гайда, саксофон и тромпет.

Желаещите да се обучават имат избор както между тези 12 предложени инструмента, така и естрадно и народно пеене. Филипов ще помага и на тези деца, които имат талант да пеят и искат да се развиват в тази посока. Школата за индивидуално обучение на талантливи деца на фолклорни инструменти, естрадно и народно пеене си поставя амбициозната задача да запали искрицата у най-младото поколение.

„Искаме да обърнем внимание на талантливите деца в това прекрасно село и да помогнем за тяхното развитие в областта на музикалните инструменти. Идеята е да започнем с едно начално обучение и се надяваме децата бързо да се развиват, а по-нататък да преминават към музикални училища и висши учебни заведения“, каза Димо Филипов.

Организаторите поясниха, че имат готовност за подсигуряване на учители за всички посочени инструменти. Според желанията на кандидатите, ще бъдат оформени и класовете, които ще започнат обучение.

Уроците ще се провеждат един път седмично. Желаещите, независимо от тяхната възраст, могат да се запишат в Народно читалище ”Факел 1926”.