© Община Враца

Анимационни герои ще забавляват децата по време на празника. Освен това малчуганите ще могат да разгледат пожарен автомобил и вишка.

Най-малките ще оцветяват картинки с анимационни герои на обособена за тях шатра, а по-големите могат да се включат в оцветяването на гипсови фигури. За най-сръчните ще има рисуване на стъкло, квилинг и декупаж и изработване на цветя от хартия. В помощ на децата ще са по-големи ученици и учители, доброволци и читалищни работници.

Други интересни занимания са рисуване на лица, фигури от балони, подреждане на пъзели, рисуване на платната на Моно Петра и други. За първа година на една от шатрите специалисти от НЧ „Развитие-1869г.“ ще покажат на малчуганите как да си изработват маски и работа с вълна.

Своята снимка за спомен ще направите пред красива рамка от балони. Две детски къщички ще предоставят забавления и играчки на децата до 3 години.

Майстор Куман отново ще предаде своя опит на малките любители на грънчарския занаят. Регионална библиотека „Христо Ботев“ ще се включи с играта Строежко и Библиобус. Отново ще има шатри на Робо Кидс и Кинди РУ, които предизвикаха голям интерес на предишните две издания. Спортни мероприятия също няма да липсват – баскетболен кош и игра „Точен шут“

Служителите на Тролейбусен транспорт ще издават безплатни карти за пътуване и също ще предоставят забавление за децата.

В 11.00 ч. започва шоу с големи сапунени балони. Празникът ще завърши с традиционното, любимо на всички деца- пяна парти, което ще започне в 12 часа.

Заниманията са напълно безплатни. Община Враца е организатор на детски празник „Усмивка“. Празникът се организира с подкрепата на МД Електроник, които са подсигурили много награди.