Литературният критик Юлий Йорданов - председател на Дружество „Будители” и художествен ръководител на Литературен клуб „Кръстьо Пишурка” при Читалище "Постоянство” - Лом, направи творчески портрет на поетесата и представи нейната най-нова книга "Имена от творческата плеяда”.

Тя включва интервюта на авторката с изтъкнати български интелектуалци, сред които Станислав Стратиев, акад. Ефрем Карамфилов, Кольо Георгиев, Любомир Тенев, Наум Шопов, Стефан Данаилов, Маргарита Дупаринова, Йосиф Сърчаджиев и дру.

Ангелина Емилова, началник на Държавен архив - Монтана и секретар на Славянското дружество, прочете фрагмент от интервю с Наум Шопов, поместено в книгата.

Валентина Михайлова е родена в гр. София. Дъщеря е на двамата български поети Младен Исаев и Людмила Исаева. Завършила е специалност философия, с профил социология в СУ „Св. Климент Охридски”. Специализирала е театрознание към ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”. Завършила е и магистратура по БИН във философски факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Съюза на архитектите в България. Над тридесет години се занимава с оперативна журналистика и театрална критика. Има редица публикации в областта на изкуството и културата. Нейни стихове, епиграми и афоризми са публикувани в литературни издания, сборници и антологии.