Проектът бе представен от директора на НУ „Св. Софроний Врачански“ Антоанета Сиракова. Той обхваща ученици на възраст от 7 до 12 години, учители и директори. Сред основните цели на проекта са повишаване мотивацията на учениците за изучаване на чужди езици, развиване на умение за директна комуникация с техни връстници и преподаватели от партньорските училища, както и увеличаване на интереса и знанията на децата за планетата Земя и нейното опазване.

Сред крайните резултати от проекта са колекция от минерали и скали, албум, документиращ работата на ученици и преподаватели и съставени план-конспекти на учебни уроци.

По време на срещата Калин Каменов представи природните и културни дадености на града. Той изказа задоволството си от факта, че тема на посещението на чуждестранните гости са скалите, нещо с което жителите на Враца се гордеят. „Радвам се, че в рамките на проекта участниците ще имат възможността да видят уникалните природни дадености на Враца - заяви в приветствието си кметът Калин Каменов.

В края на срещата градоначалникът на Враца връчи на координаторите и участниците в проекта сертификати и подари на гостите книга със стихотворения на Христо Ботев.