"След внасяне на докладна записка от него в деловодството на Общински съвет - Мездра с Вх. №1774/14.11.2018 г., последваха многократни разговори, проведени с мен, включително и от Кмета, в които бях призовавана да подкрепя в гласуването искането за дългосрочен дълг на община Мездра, пише още в сигнала. След като не получиха положителния ми отговор, се стигна до момента, в който съм изключена от ведомостта за заплати за м. ноември 2018 г.

За първи път Председател на Общински съвет не получава дължимото си месечно възнаграждение. Приемам предприетите действия от страна на Кмета като опит за натиск върху мен и начина ми на гласуване в Общинския съвет."

"Моля да предприемете съответните законосъобразни действия и да извършите проверка по случая", се казва в заключение в сигнала на председателя на Общинския съвет Яна Нинова до областния управител и до Районната прокуратура срещу кмета на Мездра Генади Събков.

Междувременно днес Събков е събрал кметовете и кметските наместници, за да ги информира за финансовото състояние на община Мездра. Той е завил пред тях, че ако Общината не изтегли дългосрочния заем от 1,7 млн. лв., догодина няма да бъде направено абсолютно нищо по селата и няма да им вдигне заплатите, каквото искане отправиха в началото на тази година селските управници.

Градоначалникът е раздал на своите колеги коледни подаръци: парче сушеничка, кашкавалчета, пакетче с фъстъци и шоколадче - да се облажат по време на Рождественския пост.