Програмата продължи с изпълненията на Групата за стари градски песни „Мездрея“ и Женския народен хор при Читалище „Просвета 1925“. Кулминацията на музикалния празник бе изпълнението на фолклорен Ансамбъл „Мездра“, с художествен ръководител Мирослав Аспарухов.

За своето участие в празничния концерт, актрисата Деляна Хаджиянкова заяви за MediaNews: „В момента съм много щастлива, защото тук, във вашия град, е финала на едно голямо турне със „Симфониета – Враца“ на нашата „Коледна приказка“. Тя по-скоро е за големи. Изключително съм щастлива да работя с Валентина Корчакова, Марио Николов, Христо Павлов – диригентът на „Симфониета – Враца“. Мисля, че работим на едни честоти и е много приятно. Също младите певци Ана-Мария Крайчева, Мария Божилова, Виктор – бас невероятен. Много щастлив период, по-скоро щастлива година.“

„Пожелавам си да свърша всичко онова, което съм започнала, защото съм започнала няколко проекта и бих искала да имам времето да ги довърша. Те са много лични. Свързани са със сценично изкуство. Единият проект е писмен. Пиша нещо, което ми е много скъпо на сърцето. Надявам се да се превърне в мюзикъл. Надявам се да играя на сцената. Разбира се и да снимам. Това е, което съм искала цял живот и ме прави щастлива“- допълни талантливата актриса.