© ППМГ "Акад. Иван Ценов" Враца

По време на целогодишната си подготовка учениците усъвършенстват своите умения за наблюдение и анализ на текстове на различни, най-често почти непознати езици от цял свят, а за решаването на задачите са необходими много съобразителност и математическа логика.

„Поздравления за нашите достойни победители! Пожелаваме на тях и на техните ръководители – Веселка Вълова и Цветанка Василева да приобщават по-голям брой ученици към тази не много популярна и модерна част от математиката”, написаха на страницата на гимназията в социалната мрежа.

Още един ученик от ППМГ ще покаже знания и умения на национално ниво. Това е Георги Игнатов от 10 клас, с преподаватели по математика Ваня Иванова и Максим Йорданов.

Възпитаникът на врачанската гимназия има многобройни постижения на различни математически състезания, а сега той ще представи училището на националния кръг на олимпиадата по математика.

„Това е един много висок форум, до който достигат само най-добрите, тези, за които математиката и математическите задачи са и предизвикателство, и поприще за изява. Поздравления за Георги и неговите преподаватели!”, заявиха гордо преподавателите му.