От Дирекцията на парка уведомяват желаещите да се включат в екстремното приключение, че сборният пункт е центърът на село Долно Озирово, община Вършец с начален час на тръгване - 9:00

В деня на проявата ще бъде избран маршрут в районите на с. Долно Озирово или на с. Горно Озирово. Изборът на конкретния маршрут ще стане в самия ден на екскурзията, като това ще бъде съобразено с метеорологичната обстановка в момента и преценка на водача - къде в този ден е най-удачно да бъдат наблюдавани белоглавите лешояди. При избор на маршрут над с. Горно Озирово, ще бъдат изминати с коли още около 5 км.

Общата дължина на прехода е до 8 км при малък наклон на терена. По време на разходката ще могат да бъдат наблюдавани белоглави лешояди, както и други интересни видове птици, обитаващи района.

Организаторите предупреждават, че е необходима съответна екипировка: подходящи обувки и облекло за планински терен, дъждобран - при прогноза за дъжд, вода, лека храна, бинокъл - при възможност.

За пътуващите с кола: с. Долно Озирово се намира на около 25 км от Враца, 25 км от Монтана, 10 км от Вършец и около 100 км от София.


За контакти: Георги Стоянов - Дружество за защита на хищните птици, тел. 0878 734 503