В 13,09 ч. екип на УПБЗН Вълчедръм гаси къща в с. Златия, собственост на местен жител. Огънят е унищожил 70 кв.м. покривна конструкция, 5 бр.домашно имущество.

Опушени са 100 кв.м. стени и 2 бр. черно бяла техника. Спасена е сградата. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение.

В 15,56 ч. екип на РС ПБЗН Лом гаси скара на балкон на ул. „Георги Кирилов“ в крайдунавския град, собственост на местна жителка. Огънят е унищожил 1 бр. мебел и скара. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение.

В 20,18 ч. екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“ излиза на сигнал за надвиснала опасна ламарина над сладкарница на бул.“ 3-ти март“ в гр. Монтана. На мястото е поставенана ограничителна лента.

В 19,00 ч. два екипа на РС ПБЗН Монтана гасят тавански помещения в ж.к. „Плиска“ в гр. Монтана, собственост на местна жителка. При пожара са унищожени 15 бр. домашно имущество, техника – 1бр., опушени са 100 кв.м. стени и са спасени други 8 тавански стаи. Предполагаемата причина за произшествието е техническа неизправност в комин.

Източник: montana24.net