Повечето спортни обекти и съоръжения в Мездра не се стопанисват добре, установи проверка на MediaNews.bg. В най-плачевно състояние е тенис кортът на ул. "Динко Петров”, който тъне в разруха и запустение. Обрасла в трева, бурени и храсталаци спортна площадка, изпочупени пластмасови седалки, разхвърляни произволно найлонови чували със сгурия - тази нелицеприятна картина ни посреща на корта, който от години е под ключ и не се ползва от любителите на тениса в града.

Не по различно е ситуацията с новата спортна площадка в СОУ "Иван Вазов”, която бе изградена преди няколко години. Лекоатлетическият сектор за дълъг и троен скок и морално остарелите спортни съоръжения (лостове, успоредки и две железни (!) маси за тенис на маса) буквално са превзети от треви и бурени.

Не са пощадени и лекоатлетическата писта и двете игрища за хандбал и тенис на корт, по които са разхвърляни множество боклуци и е опадала мазилка от стената на трибуната за зрители, която безвъзвратно се руши. На изкуствената настилка на тенис корта и хандбалното игрище също са нанесени поражения от недобросъвестни ползватели на спортния обект, скъсана вече е и мрежата, която разделя двете площадки, на места липсват отводнителните решетки.

Тревясала и буренясала е и алеята за бягане в градския парк над гимназията, преобладаващата част от която е застлана с възедър трошен камък, по който биха могли да бягат само ентусиасти с много здрави глезени и… нерви.

Другите две спортни площадки - за баскетбол и тенис на корт, които бяха изградени преди време в кв. 101, до бившото текстилно предприятие "Юшан”, също са занемарени. Настилката на баскетболното игрище е под всякаква критика, на места са се образували локви, а когато вали тук се събира толкова дъждовна вода, че спокойно може да се тренира кану-каяк или водна топка.

Сравнително добре се поддържа единствено градският стадион "Локомотив”, на който обаче, поне засега, няма кой да играе футбол…