© ОбА-Враца

Областният управител посрещна в Областна администрация – Враца Негово Превъзходителство и накратко представи регионалния профил и особеностите на област Враца. Акцентира върху изключително богатия и интересен културен календар, което може да бъде основа за бъдещ културен обмен.

На последвалата среща с представители на бизнеса от региона Н. Пр. Фредерик Мьорис, благодари за възможността да се запознае с различните аспекти на потенциално бъдещо сътрудничество.

За съдействие в потенциални съвместни начинания между български и белгийски фирми, се ангажира Негово Превъзходителство.

Управители и представители на фирми от цялата област включили се в срещата, запознаха посланика с профилите на своята дейност и изразиха готовност за съвместно сътрудничество.

В края на срещата присъстващите изразиха своята увереност, че ще бъдат установени трайни отношения, основани на взаимноизгодно сътрудничество между две страни.

Съгласно изготвената програма от екипа на Областна администрация-Враца Н. Пр.г-н Фредерик Мьорис и сътрудниците му, посетиха Посетителски център „Врачански Балкан“, където бяха посрещнати от директора инж. Николай Ненчев. В уютна обстановка гостите бяха запознати с дейността и обхвата на Природен парк "Врачански Балкан", част от Европейската екологична мрежа "Натура 2000". В границите на парка влизат резерват "Врачански карст" и няколко природни забележителности и защитени местности, обясни г-н Ненчев.

Под ръководство на Георги Ганецовски, директор на Регионален исторически музей – Враца, делегацията се запозна с експозицията „Рогозенско съкровище“ и се потопи в богатата културна история завещана ни от тракийските царе.