На церемонията присъстваха Мелнишкият епископ Герасим, Константийският епископ Яков, както и йеросхимонах Николай и йеродякон Серафим - монаси от руския манастир "Св. Пантелеймон“ на Света гора, Атон, където се пази Честната глава на светеца-мъченик. На събитието бяха и народният представител Красен Кръстев, заместник-областният управител Робертино Маринов, зам.-кметът Петя Долапчиева, представители на ръководството и съвета на директорите на врачанската болница, лекари, медицински сестри и служители на здравните заведения от града, много граждани.

Освен основният камък, на мястото бе положена и капсула, в която е записано кога е сложено началото на новия православен храм. Под документа своите подписи сложиха Врачанският митрополит Григорий и всички представители на централната и местната власт, както и на врачанската болница.

Храм “Св. Панталеймон“ ще бъде изграден благодарение на спомоществователи от града и общината. Акцията за набиране на средства беше подета от членове на Клуба на Българския младежки червен кръст при Средно училище "Св. Климент Охридски" в село Зверино. Стотици граждани вече пуснаха в касичките на доброволците своята лепта за духовна подкрепа на болните и страдащите хора, които ще влизат в храма с молба към Бога и св. Панталеймон за изцеление и за здраве на своите близки .

Дадено е начало на дарителска кампания. Освен в касичките на доброволците от Червения кръст, подпомагане със средства за градежа на храм "Св Панталиймон" могат да се превеждат и по разкритата за целта банкова сметка в Интернешънъл Асет Банк АД - Враца:

IBAN: BG81 IABG 7494 5000 7404 01

BIC: IABG BGSF