При огледа на местопроизшествието служителите на реда установили и разбита капачка на резервоара на паркиран в близост друг автомобил с прикачено полуремарке.

При претърсването в леката кола разследващите открили и иззели 12 пластмасови туби (в четири от тях имало гориво), два маркуча и отвертка.

Авторите на деянието – двама 17-годишни и 20-годишен от с. Бело поле, 17-годишен от с. Големаново и 23-годишен от с. Ружинци, били задържани в ареста за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

Същия ден, в условията на неотложност, служители на РУ-Белоградчик извършили претърсване на частен адрес в Ружинци, обитаван от 24-годишна жена.

Там криминалистите открили и иззели туби с общо 255 литра дизелово гориво. Според първоначалните данни нафтата е обект на кражба от резервоари на товарни автомобили – паркирани в районите на селата Медовница и Гара Орешец, а впоследствие укрита в имота в селото.

Работата на разследващите по случая продължава.

В районното управление е образувано досъдебно производство за вещно укривателство – престъпление по чл.215, ал.1 от Наказателния кодекс.