Сигналът за инцидента е подаден късно вечерта на 6 юни, към в 23:50 часа в пожарната служба в Плевен. Трима огнеборци от участъка в Сторгозия се отзовали незабавно с оборудван за спасителна дейност автомобил, пристигнал медицински екип за спешна помощ.

Преценено е, че мястото на инцидента - на около шест километра извън село Горни Дъбник в посока село Телиш, е в трудно проходим за автомобили район.

Към групата веднага е изпратен служител на РУ Долни Дъбник, полицай от патрулно-постова дейност, в почивка към този момент, който с личния си високо проходим автомобил оказал съдействие на екипите на ЦСМП – Плевен и огнеборците за превеждането им през труднопроходими земеделски пътища, за да достигнат участниците в катастрофата, да окажат първа помощ на пострадалия и да запазят местопроизшествието.

След консултация с лекарите, спасителният екип пожарникари от участъка в Сторгозия преместил пострадалия. Той е транспортиран до жп гара село Горни Дъбник с ремонтната машина, от където е пренесен до линейката на спешните медици. Откаран е до болницата в Плевен.


Източник: fakti.bg