В същия ден е спрян за полицейска проверка товарен автомобил „Фолксваген Транспортер 2.5“ с монтанска регистрация, собственост и управляван от 32-годишен от гр. Вълчедръм. При направената проба на водача с дръг тест е отчетен положителен резултат за употреба на опиати. Водачът е задържан в РУ Лом. Същият не се съгласил с показанията на техническото средство и направил кръвна проба за изследване в МБАЛ Лом. Съставени са му 2 акта по Закона за движение по пътищата, като товарният автомобил е иззет от органите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на сектор „Пътна полиция“ при РУ Монтана извършили проверка на 32-годишен водач от областния град, управлявал лек автомобил „Ауди А3“ с монтанска регистрация. При извършената проба на водача с дръг тест била отчетена употреба на бензодиазепин. На водача е съставен акт по ЗДвП и наложена заповед за задържане до 24 часа. Лекият автомобил е иззет и оставен на съхранение в база на МВР. По случая е образувано бързо производство .

В Районно управление на полицията в Монтана е задържан още един водач, седнал зад волана след употреба на психоактивни вещества.

Друг 52-годишен монтанчанин е санкциониран за шофиране след употреба на алкохол.