Певческа група „Пъстренец Jr.” зарадва обитателите на Дома с концертна програма. Възпитаниците на Асен Асенов бяха пременени в новите си национални носии, закупени със средства по проект, защитен пред Фонда за малки инициативи към Община Монтана, и финансиран от бюджета на общината и Платформа „Агора”. Националните костюми са северняшки, тъй като репертоарът на певческа група „Пъстренец Jr.” включва най-много песни от тази етнографска област.

Концертът на необичайната сцена започна с новото за групата „Коледарско хоро” от сборника на Васил Стоин „От Тимок до Вита”. Три китки от пирински, шопски и торлашки песни, хумористични солови и камерни песни представиха младите певци. Извън програмата те изпълниха „Тръгнала е Ангелинка”, защото искаха да зарадват най-възрастната обитателка на дома, 99-годишната баба Ангелина, като й обещаха, че ще попеят и на нейния вековен юбилей през април.Освен че бяха трогнати до сълзи от гостуването на гласовитите певци, домакините получиха и коледни картички, изработени от клуба по приложни изкуства „Дорос” към Младежкия дом с ръководител Румяна Белчева.

Музикалният педагог и директор на Младежкия дом Асен Асенов, заяви, че изборът на Дома за възрастни хора с физически увреждания в Горна Вереница за концерт не е случаен. Той е част от проекта "Дошли са добри гости по Коледа", чиято цел е да повиши солидарността между поколенията. Тази солидарност е традиционна ценност за българина. Възпитаването на чувство за милосърдие и състрадание у децата и желание да радват с изкуството си възрастните хора е малка крачка към постигането на тази цел.

Срещите извън голямата сцена карат децата да осмислят и социалните аспекти на изкуството, което за самите тях е предимно начин на изява и на позитивни преживявания. Представяйки концертна програма пред болни и самотни възрастни хора, които нямат семейства, децата не само се изявяват, но се чувстват и полезни. По този начин може да се преодолее и поколенческата пропаст, която се задълбочава в информационното общество и липсата на разбиране, толерантност и съпричастност между хората от различни възрасти е все по-изострящ се проблем.