Татяна Александрова е завършила Великотърновския университет. Работила е като учител по български език и литература, била е редактор в издателска къща, психолог и педагог в Център за превенция на наркоманията.

Издала е редица книги и стихосбирки. През 2015 година в Мездра представя дебютната си книга „Отвъд зримото“, включваща 100 лирични творби. В момента поетесата се е отдала изцяло на изкуството. Получава като подарък от своята внучка бои и платна. Не след дълго започва да рисува.

„Спонтанно, както и пиша, без да редактирам, започнах да рисувам. Не поправям. Никога не мога да нарисувам една картина два пъти“, сподели за MediaNews Татяна Александрова.

Авторката разкри, че навсякъде намира вдъхновение.

„Картините са това, което ни липсва в действителност – красотата, светлината, слънцето, топлината. Това са неща, които вече не са символ на човешкото, защото духовното е изгонено от всекидневието“, каза още Александрова.

Поздравления и благодарност към твореца изказа и заместник-кметът на община Мездра Нели Минева.

Експозицията е подредена на втория етаж в сградата на Общинската администрация и може да бъде разгледана в следващия един месец.