Пострадалият бил приет в МБАЛ Монтана с черепно-мозъчна травма, като изпаднал в безсъзнание. В хода на работата той дошъл в съзнание и дал сведения по случая. Към момента няма опасност за живота му.

Служители на РУ Монтана извършили оглед на местопроизшествието и разпитали свидетели. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия бил установен извършителят – 19-годишен от същото село. Работата по случая продължава.

Служители на Участък Бойчиновци са установили четирима жители на село Громшин, нанесли побой на свой съселянин. На 29.03.2024 г. около 21,30 ч. в частен имот в селото бил нанесен побой на 26-годишен местен жител.

По данни на пострадалия, извършителите били четирима негови съселяни.

Вследствие на побоя пострадалият бил настанен за лечение в МБАЛ Монтана, с данни за комоцио, без опасност за живота. На местопроизшествието бил извършен оглед и иззети веществени доказателства.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия били установени и четиримата извършители на побоя, като един от тях бил задържан до 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.