Боян Цеков-Доктора изведе моравчани напред в резултата в 7-ата минута на мача. Две минути след почивката обаче безподобният Цветомир Цветков-Цапето възстанови равенството с фамозен гол за радост на многобройната публика. В 28-ата минута Вангел Вангелов отново даде предимство на Околчица, но две минути по-късно Георги Димов-Жоти върна "македонците" в мача за 2:2. В самия край на двубоя "комитите" можеха да стигнат и до пълен успех, но Преслав Петков и Цветомир Цветков изпуснаха изгодни положения, а Красимир Павлов стреля в гредата.

Начело във временното класиране в група “D” е Околчица (Моравица) с 2 точки и голова разлика 3:3, следвана от Площад "Македония" и Пчелна майка-Нашенци (Враца) с по 1 т. Последният двубой в групата Площад "Македония" - Пчелна майка-Нашенци, който ще определи кои два отбора ще продължат напред, е идния четвъртък, 4 май.

В другия двубой снощи Мездра 98 победи пестеливо Млади надежди с 2:0 в среща от предварителна група “A”. Точни за тима, воден от една от легендите на Локомотив (Мездра) Асен Стоянов, бяха Валдемар Стоянов в 14-ата и Борис Тончев в 28-ата минута на мача. Лидери в класирането в тази група са Манастирище 2000 и Мездра 98 с по 3 точки, пред Млади надежди и Крета с 0 т.

Следващата среща от група "А" е във вторник, 2 май, от 18:30 часа, когато играят Манастирище 2000 и Млади надежди. Час по-късно е двубоят Сборная - ЛИВ от предварителна група “B”.