По думите на съпредседателя на Българската асоциация на заведенията. Павлин Петров, все още има места в заведенията за Нова година, но и има повишаване на цената на кувертите - между 10, 20, максимум 30 процента. Цените на кувертите в заведенията варират от 60 до 300 лева, като средната цена е около 120-140 лева на човек
Така цената на куверт за една вечеря в столичен ресторант се равнява приблизително на една нощувка в Македония или Сърбия за новогодишната вечер.
Празненствата в Гърция и Сърбия излизат значително по-изгодно. В Ниш предлагат 2 нощувки в 3-звезден хотел, заедно с 2 празнични вечери в механа с жива музика на обща цена 183 лева на човек.
В Кавала пък срещу 199 лева туристите получават 2 нощувки със закуски в 3-звезден хотел. Tака хората с по-ниски доходи предпочитат по-изгодни оферти в съседни страни, а тези с по-високи - родните курорти.