Трябва да се вземат мерки за нормализиране на ниското кръвно. Обикновено го правим с повече кафе, но лекарите предупреждават, че поради диуретичния ефект на кафето в крайна сметка то понижава кръвното. Затова трябва да се внимава. Айрян със сол е чудесно средство за повишаване на кръвното през лятото. Солта може и да е вредна, но в случая много помага.

Препоръчва са прием на повече течности и редовно хранене. Ако сте с ниско кръвно не се вманиачавайте в диетите, винаги си дръжте нещо под ръка за хапване. Яжте шоколад. Е, лятото не е най-добрия вариант, защото ще се разтопи и ще ви направи какви ли не поразии в чантата, но някой плод или бисквитка, също биха свършили работа в спасителната операция през жегите. Полезно е да се движете се повече. Спортувайте – за по-добро кръвообращение. Масаж – може да се поглезите – при вас е с лечебен ефект и дори е задължително. Проветрявайте по-често помещения. Набавяйте си витамин С – шипков чай с мед.

Правете си отвара от билки, за които знаете, че помагат при ниско кръвно налягане като например: невен, коприва, босилек, мента, глог, глухарче, мащерка, розмарин. Босилекът става и за салатка, а ментата за освежаващи коктейли – така че има различни вариации. Проучете къде има Витамин В и си похапвайте, онова което ви харесва като например: моркови, жълтъци, черен дроб, млечни продукти… Внимавайте с лекарствата – да нямат като страничен ефект понижаване на кръвното налягане.

Източник: az-jenata.bg