Предишният ден, около 13,50 ч. на ул. "Славянска" в Лом с посока на движение към ул. "Белоградчишко шосе", неправоспособният Б. М. на 32 години от с. Дреновец, обл. Видин, управлява лек автомобил "Форд Ескорт", като на кръстовището с ул. "Добруджа" се движи с несъобразена скорост и блъска навлязла в кръстовището каруца, теглена от кон.
Водачът на лекия автомобил напуска местопроизшествието с цел да се укрие, но същия ден около 16,00 ч. е установен на адрес в гр. Лом. На нарушителя е извършена проверка с техническо средство алкотест 7510, което е отчело 1,46 промила алкохол в издишания от него въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване, но той е отказал да даде кръвна проба и се е съгласил с показанията на техническото средство. Съставени са му три акта. По случая е образувано бързо производство. Водачът е задържан в РУ Лом за 24 часа. Работата по изясняване на случая продължава РУ Лом.

Вчера, около 07,00 ч. на републикански път III- 112, в района на село Добри Дол, общ. Лом, неправоспособният водач И. Н. /25 г./ от с. Дреновец управлява лек автомобил "Фолксваген Голф". При движение с несъобразена скорост на десен завой губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво извън пътното платно и се блъска в предпазна мантинела.
При извършена проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство алкотест са отчетени 2,05 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На нарушителя е издаден талон за мед.изследване. Водачът е приел показанията на техническото средство и е отказал кръвна проба. Образувано е бързо производство. На И. Н. са съставени 3 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата и е задържан за 24 часа в РУ Лом.