Премиерата събра в Заседателната зала на Общинския съвет събратя по перо и дух, близки и приятели на автора, които има зад гърба си дългогодишна журналистическа кариера в редица столични вестници и повече от 25 издадени книги. Проявата бе от програмата на традиционните празници на културата "Мездра - май 2019".

"В сборника "Последната пролет на вишните" Апостолов ни среща със съдби на обикновени хора, та били те професори, доценти, инженери, лекари, приятели на маса или просто фантазьори, заяви при представянето на книгите Валентин Вълчев, председател на Читалище "Просвета". Всеки от тях, тръгнал по своята житейска пътечка с различен наклон. Интересните истории, които авторът поднася, ни карат да обърнем навътре към себе си, към свята душевност и да се замислим над доста житейски неща, като приятелство, любов, вярност, истина, живот и смърт”.

"В предговора на "Вересиите на Господа" самият автор казва, че има нещо сбъркано. И ако за него е постижимо в границите на творческите му възможности да поправи това "сбъркано", то за читателя, затваряйки последната страница на книгата, остава въпросът:: "И докога така?"

Четейки за многострадалното изграждане на демокрацията по нашенски, запознавайки се с "най-главните и по-малко главни" участници в събитията, натрапчиво увисва отговорът: "До безкрай!".

"Нека пожелаем на Георги здраве, непресъхваща творческа свобода и активност, независимо от това колко силно Бог опъва ластика на живота!, каза в заключение Вълчев. И дано Господ си прибере вересиите. Разбира се, с благородната цел - "завършване на процеса"!"

Своите впечатления от причудливия творчески свят на Георги Апостолов сподели също Кирил Радовенски, редактор на Общински вестник "Мездра XXI век".

"Човек гледа с очите си, но вижда с душата си!, споделя Апостолов. Той се нуждае първо от човещина и после от истината за това, което се случва. Къде е истината? В стихотворението си "Елегия" великият поет и революционер Христо Ботев пита: "Кажи ми, кажи, бедний народе, кой те в таз рабска люлка люлее..?" Журналистите и писателите днес са призвани, ние сме длъжни да отговорим именно на този въпрос. Ако не го сторим, каква е отговорността ни пред човека и пред човечеството?!

Всеки трябва да отрони частица от своята истина и да я сподели с другия, за да стигнем заедно до голямата истина. За това е нужна енергия, която ни дава родния край, твърдост и човешка топлина."

По време на премиерата писателят разкри, че в момента подготвя за печат още един сборник с разкази, озаглавен "Сюжети без грим", както и две нови книги от поредицата "Демократически сказания". Накрая той раздаде автографи на своите почитатели и обеща в най-скоро време да гостува отново в родния си град.