Първото място и златни медали в оспорваната надпревара спечелиха баскетболистите от отбора на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици ”Алеко Константинов”, град Правец. Сребърните медали заслужиха състезателите от Средно училище ”Васил Левски”, гр. Троян, а бронзови медалисти станаха представителите на Профилираната природо-математическа гимназия ”Нанчо Попович”, град Шумен.
Отличието за най-добър реализатор отиде при Томислав Минковот ІІ СУ ”Академик Емилиян Станев”, София, отбелязал 248 точки. Видинските състезатели от ППМГ „Екзарх Антим I“ се подредиха на седмо място в класацията.

Купите и медалите на победителите връчи заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков. Той се обърна към състезателите и треньорите, отбелязвайки, че всички са се представили достойно. Пасков поздрави имениците на днешния празник Гергьовден, с пожелание за здраве, щастие и бъдещи успехи. Заместник-кметът изрази надеждата си, че участниците във финалите са останали доволни от домакинството на града и закри престижното спортно събитие. То бе организирано от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионално управление на образованието - Видин, Ученически спортен клуб – Шампион, със съдействието на Община Видин.

Всички отбори-участници във финалите получиха купи и грамоти.