Абитуриентите прекрачиха прага на своето училище за последен път, за да продължат своето развитие, вече като професионалисти.

Директорът инж. Христинка Минова пожела на младите хора успешна реализация и им напомни да следват мечтите си.

„Скъпи зрелостници, бъдете себе си пред предизвикателствата на живота. Превърнете трудностите в победи, а мечтите в реалност. Не забравяйте, че успехът се крие в самите вас. Уроците за вас не свършват с последния учебен ден. От днес пред вас стои голямата книга на живота, която всеки ще допише сам. На добър час!“

На празника присъства и зам.-кметът на Община Мездра Нели Минева, която поднесе поздравителен адрес от кмета Иван Аспарухов.

От името на Випуск 2023 учителите получиха като изненада грамоти за най-добър, най-срамежлив, търпелив, добродушен, стилен и забавен учител.

Абитуриентите бяха поздравени от мажоретния състав при ПГ „Алеко Константинов”, с ръководител Христина Стоянова и танцьорите от Средношколския танцов състав, с ръководител Владислав Петров.

По стара българска традиция, инж. Христинка Минова плисна менче с вода пред младите хора, за да им върви по вода. След раздялата със знамето на училището зрелостниците спазиха традицията и засадиха роза в двора на учебното заведение, за да остане за спомен и след тях.