© Община Видин

Официални гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, народният представител Любен Иванов, председателят на Общинския съвет Генади Велков, кметът на село Кутово Живко Недялков, както и кметове на селища от Общината и др.

Борислава Борисова поздрави организаторите от читалище „Просвета-1937” и кметството в село Кутово с провеждането на фестивала: „Община Видин подкрепя тази инициатива, защото тя е част от съхранението на народните обичаи и носии и предаването им от поколение на поколение”. Тя пожела на всички жители на Кутово да бъдат здрави и да носят духа на своето родно място в сърцата си. Борисова връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на Юлия Цветкова, председател на местното читалище.

Организаторите получиха поздравителен адрес и от заместник-председателя на 49-о Народно събрание Росица Кирова.

Да участва във фестивала бе поканен един от най-известните майстори готвачи у нас Иван Звездев, който със своя екип приготви вкусна рибена чорба за 500 души. Богатата програма включваше изпълнения на гостуващите самодейни състави, на певицата Ана Мария, конкурс за автентична народна носия, надиграване с ръченица.

Под звуците на оркестър „Хармония” всички присъстващи се веселяха и на площада се извиха неспирни хора.