Огромни опашки се извиха на бензиностанциите у нас в сряда. Вероятната причина са слухове за поскъпване на горивата.

Министър-председателят ще призове КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените.

"Другата хибридна лъжа е, че сме щели да изпратим войници в Украйна. Поредната фалшива новина! Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси!", пише още Кирил Петков.

Пред NOVA от Петролната и газова асоциация коментираха, че на този етап не се очаква шоково покачване на цените. А наличности на горива у нас имало достатъчно. Оттам обаче уточниха, че като ефект от завишеното потребление, на места може да се стигне до временно изчерпване на наличните количества.

"Няма липси на горива в страната, рафинерията работи, от Лукойл-България ни увериха, че всичко е под контрол, горива има и ще има. И в момента на пристанищен терминал "Росенец" разтоварват суровина", заяви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

По отношение на цените, той е категоричен, че на всички бензиностанции, които членуват в асоциацията, цените са доста под 3 лева.

"Към момента няма никакви условия за шоково поскъпване", заяви Бенчев.

Той подчерта, че вчерашното поскъпване на техните обекти е било само с няколко стотинки, а причината е, че цените на дериватите и суровия петрол вървят нагоре.

"Ще има вероятно повишение през няколко дни, през седмица с няколко стотинки нагоре. Ситуацията е трудна за прогнозиране", каза още Бенчев.