Лекият автомобил фиат, с посока на движение от гр. Видин към гр. Монтана, непосредствено преди с. Смирненски, поради употреба на несъобразена скорост с релефа на местността на пътя при излизане от десен завой губи контрол и навлиза частично в лентата за насрещно движение, при което се блъска челно в насрещно идващия лек автомобил "Фолксваген Голф".

Вследствие на удара грузинският водач е транспортиран в МБАЛ Монтана с множество счупвания по цялото тяло, с опасност за живота. На другия водача са причинени телесни повреди, изразяваща се във фрактура на костите на дясното ходило.

В лекия автомобил фолксваген са пътували още 3-ма пътници, от област Видин. Единият от тях е с причинена фрактура на крака, а две пътнички са получили охлузни рани по главата и тялото. Пострадалите са настанени в МБАЛ Лом под наблюдение, без опасност за живота.

Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества на българския водач е отрицателна. На грузинския водач е издаден талон за изследване, като му е взета кръвна проба в МБАЛ Лом.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.